find forsikring
rodspaetter_boknafjord_leonard_muys

Rødspætter gavner potensen

Det bugner med rødspætter i de danske have netop nu, og det er der god grund til at benytte sig af. Rødspætten er nemlig særdeles rig på mineralet selen, som blandt andet bidrager til dannelse af sædceller.


Der er mange gode grunde til at få mere fisk og skaldyr på spisebordet. Netop nu begynder højsæsonen for rødspætten, som ikke alene er en god kilde til proteiner og D-vitaminer, den har også en lidt mere opsigtsvækkende effekt. Den magre fisk er en af de fisk med det højeste selenindhold, og lige netop mineralet selen bidrager blandt andet til dannelse af sædceller.

– Sund og varieret kost giver en sund krop og dermed også et sundt legeme, mens bløde pomfritter og anden junkfood giver et blødt legeme, fordi den type kost ikke giver os de fornødne vitaminer og mineraler. Selen sætter sædproduktionen og dermed også potensen op, hvilket gør fisk til en god potensforlænger, siger sexolog Jakob Olrik.

Selen er desuden et næringsstof, der er vigtigt for vores sundhed, fordi det beskytter os mod sygdomme. Personer med ensidigt kostvalg kan have en ringe indtagelse af selen og her kan rødspætter, og fisk generelt, bidrage til at få dækket selenbehovet.

Fisk er romantisk
Ifølge Jakob Olrik, er det dog ikke kun selenindholdet, som er afgørende for, at fisk fungerer som naturlig viagra. 

-Fisk fungerer også som et fremragende forspil. Det er mere romantisk at servere fisk og hvidvin, som gør dig let, fremfor en stor rød bøf, der gør dig tung og forstoppet. Fiskens smag skærper også vores sanser, så vi eksempelvis nipper lidt mere til vinen. Det er et godt udgangspunkt for god sex, siger Jakob Olrik.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at voksne og børn spiser 350 gram fisk om ugen, fordi det giver sunde vitaminer, mineraler og omega 3-fedtsyrer, som vi ikke får så mange andre steder i vores kost. De anbefaler desuden at variere mellem fede og magre fisk.

Fiskebranchen råder desuden alle danskere til at følge fødevarestyrelsens de 10 kostråd, som blev opdateret i 2013: http://www.altomkost.dk/Anbefalinger/De_officielle_kostraad/Kostraad.htm

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse