Foto: 
Henrik Larsen, Team Ivertic
Af: Redaktør 05.10.13 08:00:00

Review af Garmin 721xs i en søfiskers øjne

Intro
Særligt hvis du fisker i et nyt område eller på en sø, hvor du kun har få eller måske slet ingen efterretninger, kan det være en god idé at alliere sig med et ekkolod og en GPS. Med disse to instrumenter på hånden vil du hurtigere kunne danne dig et indtryk af fiskebestanden og landskabet under overfladen. Ligeledes kan du genfinde interessante fiskeområder eller stimer med byttefisk. Der er således mange gode incitamenter til at investere i dette elektroniske isenkram, der ofte kan være med til at forkorte ventetiden mellem huggene. Udbuddet er efterhånden enormt, og producenterne kappes flittigt om at tilføje deres produkter nye og smarte features. I det følgende kan du læse om Garmins 721xs, som de sidste to måneder har været en grundig tur under luppen på mine fisketure.

Apparatet
Apparatet i sig selv er en fusionsenhed bestående af henholdsvis ekkolod- og plottermodul. Skærmen er med sine 7” stor nok til at udnytte begge faciliteter på samme tid. Således kan man altså dele skærmbilledet op, så der både kan navigeres efter et baggrundskort samtidig med, at der holdes øje med informationer om dybde og fisk. Imidlertid kan det undre, at man har valgt at begrænse selve skærmens størrelse til netop 7”. Man skulle nemlig mene, at der havde været plads nok på apparatet til en tomme eller to mere. En udvidelse, der ville have gjort det endnu mere fordelagtigt at vise forskellige kombinationsbilleder, selvom det rimeligvis ville afspejles i prisen. Mulighederne for selv at sammensætte kombinationsbilleder af det tilsluttede udstyr er til stede endda i rigt antal, og du kan sågar selv lave dine egne genveje hertil.

Læs hele artiklen i Fiske Avisens oktober-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Kommentar