Foto: 
King Fishers - den nordiske dyst
Af: Redaktør 31.10.13 13:47:00

Premiere i aften: King Fishers – Den nordiske dyst

En inkarneret havfisker med VM og nationale titler i tasken, en passioneret fluefisker med jetset-status fra biografernes lærred og en rutineret geddefisker. Det er cocktailen, når første afsnit af King Fishers løber over skærmen. Hver lystfisker udfordrer på skift sine medfiskere ved at tage dem med på fisketur – lidt som 4-stjerners middag og tilsvarende programmer – bare på den fede lystfiskermåde og så tilsat lidt landskamp!

National Geographic Channel har valgt Gordon P. Henriksen som repræsentant for Danmark. De fleste kender Gordon fra hans tid på Fisk og Fri, Niels Vestergaards Pike Secret film, Storrygeren og senest som frontfigur på Fishing Zealand-projektet. Set med nationale briller er det valg ganske betryggende, for Gordon er en alsidig fisker og i øvrigt en charmerende fyr, der med sine amerikanske rødder også er velformulerende på engelsk.

Programmets første udfordring leveres af finnen Jasper Pääkkönen. Jasper er skuespiller og har stjernestatus i Finland. Men han er også inkarneret fluefisker, og han byder sine gæster op til en gang ægte finsk rock’n roll fishing med flue. Det er bogstaveligt talt vildt fiskeri efter ørred i stærkt strømmende vand, og både Gordon og ikke mindst den norske havfisker, Raymond, får kam til håret. Udfordringen gælder om at fange flest ørreder, og det bliver uden at afsløre for meget næsten med livet som indsats.

Gedderne i Stege Nor
Det kan næsten ikke komme som nogen overraskelse for de danske seere, at Gordon vælger at udfordre sine gæster med geddefiskeri. Det er de brakke gedder på Møn, der bliver målet for Gordons fisketur, og det giver en god lejlighed til at vise Møns Klint fra oven med en overflyvning. Det klip skal nok få udenlandske fisketuristers øjne op for den destination – bedre markedsføring af de danske kyster kan vi næppe finde!

Hvordan det går med geddefiskeriet, vil vi lade være op til jer selv at se, men vi kan da afsløre, at det bliver en farverig affære og selvfølgelig, når det er Gordon, med et tvist af røg i sidste ende.

Hvilken udfordring norske Raymond stiller sine to fiskekammerater, og hvem der vinder Den nordiske dyst kan du se på National Geographic  Channel torsdag, den 31. oktober kl. 22.00.

King Fishers bliver sendt første gang torsdag den 31. oktober kl. 22.00 og derefter hver torsdag kl. 22.00 i november og december.

Kommentar