Af: Redaktør 03.11.10 08:35:00

November-udgaven af Fiske Avisen på gaden

Lindenborg Å – den hemmelige å
Nordjysk mekka, når det gælder store havørreder. Har kastet mange havørreder over 10 kilo af sig, men den største på 27 pund fra 1935 er endnu ikke slået. Men potentialet er til stede i åen. Få Anders Toft Jensens opskrift på en rigtig Lindeborg Å-flue.

Karup Å
En sløv opstart er vendt til et sandt fiskeeventyr. Folkene ved åen har svært ved at få armene ned, og gennemsnitsvægten på fiskene er rigtig høj. Flere fisk på op mod 10 kilo blev fanget indenfor kort tid – endda på samme dag. Bliv inspireret til en eller flere tur til næste år.

Himmerlands perler
De ligger der som perler på en snor alle de gode havørredførende vandløb i Himmerland. Læs de flotte beretninger fra åerne, der stadig overrasker gæsterne langs bredden.

De forsvundne bækørreder
Poul Skovbjerg Jeppesen tager pulsen på bækørreden, som lige så stille er forsvundet fra mange danske åer. Skal forklaringen findes i vores forhippelse efter at øge havørredbestanden på bekostning af bækørrederne, eller skal den findes i mere biologiske forhold? Se en forklaring i artiklen.

Gratis ferskvandsfiskeri i hele landet
Fiskeriet langs vore kyster er frit tilgængeligt, hvorimod det straks er en helt anden sag i vore ferske vande. Men i denne artikel løfter Frank Sjøgren sløret for en lang stribe fiskevande, som du kan fiske frit i uden at skulle have fiskekort. Få inspiration til din næste fisketur her.

Karper i den kolde tid
Er den bløde lænestol eller sofa ved at blive for træls, så er der stadig rigtig gode muligheder i karpesøen. Så længe isen ikke lukker vandet af kan der fiskes. Få en stribe gode tips til både foder og tackler i Niels Alex Larsens artikel, der også bringer læseren med på hans seneste tur til hans hemmelige karpehul.

Hæderligt fiskeri i Mandalselven
Trods mange forhindringer er totalfangsten i Mandalselven på det samme som tidligere. Jørgen Emiliussen tager pulsen på elven, der er blevet påduttet en lang restriktioner i både fiskeperiode, antal fangster pr. døgn og antal fangster pr. år. Restriktioner, der ikke gavner laksen, men ser godt i omverdenens øjne.

Småbåds DM 2010
Snurrig konkurrence, hvor det alene gælder om at fange store fisk, men også så mange forskellige som muligt. Og mindst 2 af hver. Helsingør Nordhavn lagde kaj til arrangementet, hvor de op mod 40 deltagende både og teams havde tid til både hygge og godt samvær trods den skarpe konkurrence.
Fenwick Cup …
World Wide Viva Cup …
Specimen Kinetic Cup …
Fiske Avisens Saltvandscup …
Og meget mere …

Kommentar