Foto: 
Jimmi Steinicke
Af: Redaktør 15.04.13 22:55:00

Massivt ørredudslip i Grenå Havn

Uheldet skete natten til torsdag den 11. april, da en båd sejlede for tæt på to af havnens ørreddambrugs bure. I hvert af de to bure var der ca. 6.000 regnbueørreder, samlet set tæt på 25 ton ørreder.

Nu er der jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er for noget, og dagen efter kunne alle ivrige fiskere så nyde godt af de mange tusinde undslupne ørreder. Også sælerne nød godt af fiskeparadiset, de havde ædt fisk, så det stod dem langt ud af halsen bogstaveligt talt. Jeg så en, der havde en fisk i munden, som om den bare ikke kunne få flere ned. Jeg var nede for at se, hvordan det gik mandagen efter, og der stod stadig fiskere over alt i alle aldre.

Der blev også fanget mange fisk, men slet ikke så mange som de første dage. Jeg mødte en, der havde 67 ørreder i posen. Han havde stået der i kun tre timer, men han fortalte om et par stykker, der var nede og fiske om fredagen, og de havde taget over hundrede ørreder med hjem HVER!

Nu kan man så godt sige, at der nogen der grådige, men på en måde er det nok godt nok, for lige i tiden klækkes havørredernes æg i Grenåen, hvis og når flere tusinde regnbueørreder trækker op i åen, æder de alt på deres vej, og så kan man godt vinke farvel til årets smolt. De er godt på vej op i åen, jeg har hørt, at de fanges helt op til Fannerup. De var på dagen over alt i havnen, og de tog alt hvad der blev serveret for dem, PowerBait, regnorm, flue, spinner og blink simpelthen alt.

Jeg skulle da også lige selv prøve et par kast, og på kort tid havde jeg fanget fire styk på omkring et kilo stykket, det var nok til mig i denne omgang. 
 

Kommentar