Foto: 
Jesper Larsen
Af: Redaktør 03.08.14 09:33:00

Makreller på kyllingehjerter

Makrellen er en herlig sommergæst, som besøger vore indre farvande år efter år. I takt med strammere kvoter og færre erhvervsfiskere er der sket en stigning i mængden af makreller, hvilket bidrager til et bedre fiskeri for os småbådsfiskere.

I år kom makrellerne meget tidligt, faktisk kom de næsten samtidig med hornfiskene, så dette års sæson bliver dejlig lang, så det ser også lovende ud for den kommende makrelfestival på Sjællands Odde.

Ny effektiv metode til makrelfiskeriet
I dette nummer løfter jeg sløret for en helt ny og unik metode til netop makrelfiskeriet. Æren skal ikke kun tilfalde mig, for ideen kommer fra min gode fiskeven, Lasse Thernøe, som havde en gast med ud på makrelfiskeri sidste år. De havde kyllingehjerter med, hvis nu de skulle fiske fladfisk eller, som det blev, makreller, og de fangede pænt med makreller på netop disse kyllingehjerter.

Metoden har jeg finpudset og kombineret med mit fortrukne redskab til makrelfiskeri, som er chum – rubby dubby – fiskemos, kært barn mange navne!

Læs hele Jesper Larsens artikel i det nye nummer af Fiske Avisen, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Kommentar