EU Kommision
Af: dennishansen 07.11.19 09:16:59

Lystfiskerne må fange færre torsk i februar og marts end resten af året

EU-Kommisionen har til glæde for lystfiskerne sat kvoten for østersøtorsken til fem. Lidt besværligt er kvoten for februar og marts kun sat til to.
Lystfiskerne skal i det nye år huske at tjekke op på kalenderen, inden de tager ud for at fiske efter torsk. For i februar og marts må lystfiskerne og fritidsfiskerne kun fange to torsk om dagen mod fem torsk resten af året.
Selvom det bliver lidt mere besværligt, mener fødevare- og fiskeminister Mogens Jensen (S), at det er en god aftale.

- Det er jeg glad for, da der er rigtig mange lokalsamfund i Danmark, der er afhængige af det i forhold til fisketurismen. Så det er en god løsning, vi har fundet her, siger han til Berlingske.

De senere år har kvoten for lyst- og fritidsfiskere svinget mellem fem og syv torsk. Da EU-Kommisionen derfor havde lagt op til en kvote på blot to torsk året rundt i den vestlige del af Østersøen, blev der lagt an til bekymring hos skippere, der lever af fisketurismen, da det kunne føre til, at flere fisketurismebåde måtte lukke forretningen.

Mogens Jensen er dermed glad for, at kvoten blev forhøjet til fem. Han mener, at kvoterne på to torsk i februar og marts derfor er til at leve med.
Torskebestanden i Østersøen er lav, har det skidt og er angrebet af parasitter.

Kommentar