Foto: 
Carsten Skøtt, Troutbum
Af: Redaktør 14.07.14 08:41:00

Levende tobis – den ultimative agn til havørreder

Når man som lystfisker hører udsagn som ovenstående, så spidser man ører! Og det er der så meget desto mere grund til, når ordene kommer fra en lystfisker, der har noget at have det i.

Det har Bo Hegedal, manden bag Lystfiskeren & Keramikeren i Fausing på Djursland, som, udover at drive sin butik med lystfiskergrej og egenproduktion af keramik i Fausing, er en erfaren lystfisker. Han har været lystfisker i 50 år, hvor han har samlet sig erfaring fra trollingfiskeri efter laks, laksefiskeri langs de norske og jyske åer, kystfiskeri efter havørredder samt bådfiskeri efter gedder og aborrer.

Netop nu er der masser af tobiser i de kystnære områder – og i maverne på de havørred, vi fanger – så der er al mulig grund til at suge til sig af viden, der kan optimere chancerne for fangst med levende tobiser.
2,25 kg havørred fra molen

Jeg tror, at Hegedal kunne mærke min iver og interesse, for da jeg havde spurgt ham tilstrækkelig længe og intensivt ud om hans erfaringer, udbrød han:
- Jamen, så lad os da tage ned at se, om vi kan fange den havørred.
Som sagt, så gjort. Det tog ikke lang tid at rigge stænger til og indfange en spandfuld tobiser fra Hegedals bassin i kælderen, hvor han gerne har et lager gående til eget forbrug og, hvis der er nok, også til løssalg i butikken.

Havnemolen i Bønnerup skulle vise sig at være et udmærket valg til demonstrationen, for vi havde ikke haft flåddet på vandet i mere end 5 minutter, førend det første gang gik under til stor glæde for os begge. Da det var min tobis, der var bud efter, fik jeg æren af den første fight, og inden længe kunne jeg lande en flot havørred på 2,25 kg. Ikke den letteste sag i verden – fisken var stærk og utilbøjelig til at lade sig overmande og molestenene lidt besværlige at balancere på. Der var ikke noget at sige til, at adrenalinen pumpede gevaldigt rundt i kroppen på mig.

Læs hele Carsten Skøtts artikel om fiskeri med levende tobis i Fiske Avisens juli-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Kommentar