Foto: 
Mikkel Matzen med tarpon
Af: Redaktør 04.04.14 10:49:00

I Matzens fodspor – ekspedition Venezuela

Tarpon-infight
Jeg havde lidt startproblemer, for fiskene var hårdere ved grejet, end jeg havde forventet – selv på trods af, at Rains havde advaret om, at de så let som ingenting kunne ødelægge grejet. Jeg havde hjemmefra kun taget det bedste grej på markedet med – netop for at undgå dette. De første tre tarpons rettede krogene ud, dem skiftede jeg. De næste tre tarpons flåede låsene op, og min frustration nåede næsten sit maksimum.

Jeg måtte finde på en ny taktik og havde heldigvis forfangsmateriale med, så jeg droppede alle svirvler, springringe og monterede agnen direkte på wiren, så der ikke var noget, der kunne gå i stykker. Det viste sig at kunne holde til presset, og jeg begyndte at fange fisk for alvor.

Jeg har sjældent oplevet så intenst et fiskeri før. Visse steder på floden skulle fiskene holdes hårdt for ikke at miste dem, da mangroven, åkander og væltede træer udgjorde store forhindringer. Tarpons har et meget kraftigt hug, og under fighten sprang fiskene 1 til 1,5 meter over vandet og tog udløb, som jeg aldrig havde oplevet det før. Selv små tarpons på 2-3 kg var nærmest ustyrlige, selv på trods af det kraftige grej, jeg havde med, og fiskeriet oversteg alle mine forventninger.

Læs hele artiklen i Fiske Avisens april-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Kommentar