Foto: 
Nordic Heat
Af: Redaktør 21.01.14 11:30:00

Grejtest: Warm me up, Scotty!

Jeg føler mig næsten hensat til science fiction-serien, Star Trek, da jeg første gang skal tænde vesten fra Nordic Heat. Den aktiveres i ren Captain Kirk-stil ved et tryk på Nordic Heat-knappen på venstre bryst. Få sekunder efter er jeg ikke på vej til rumskibet, Enterprise, men kan til gengæld mærke den tiltagende varme på min ryg og henover brystet – det er bedre end at blive beamet op!

Softshell vest
Vesten, jeg har fået til test, er en softshell vest. Den er åndbar og vind- og vandafvisende. Udover at fungere som tænd/sluk-knap, så kan vestens varmelegemer også reguleres gennem den lille trykknap, som sidder foran på vesten. Den har tre varmetrin, der indikeres ved enten rød, gul eller grønt lys i knappen. Reguleringen forgår ved et enkelt tryk på knappen, der i øvrigt er let at komme til at aflæse.

Vesten kan bruges som enten mellemlag eller yderlag, og jeg har brugt den til begge dele. At den er uden ærmer, gør den let at have på inden under eksempelvis en vadejakke eller anden skaljakke, uden at bevægelsesfriheden hæmmes. Som yderlag kræver det, at du ikke har alt for meget tøj inden under som eksempelvis en stor sweater, hvis du vil mærke varmen. Omvendt fungerer den også ganske fint i sig selv som almindelig windbreaker.Både ude og inde

I første omgang havde jeg egentlig kun forventet at bruge den på fiske- og jagtture, men i takt med at temperaturen er faldet, er brugen øget. Den er således blevet et fast mellemlag på morgen-lufte-turen med hunden, køreturen til arbejde og sågar som yderlag indendørs. Den har ikke været tændt konstant, men muligheden for lige at få et varmeboost eller holde varmen, mens du går til og fra bilen, er suveræn.

Ifølge producenten kan vesten og underbeklædningen godt tåle vask i hånden og til nød maskinvask ved 30 graders finvask – det anbefales dog ikke. Det skal siges, at jeg ikke har haft behov for at vaske det udlånte tøj og derfor ikke har erfaringer med den del.

Batteriet
Batteriet er placeret i en indvendig lomme og fylder ca. halvdelen af en normal mobiltelefon. Det forbindes meget enkelt med vesten via et lille stik, og når man først har fået vesten på, bemærker man ikke batteriet. Et fuldt opladet batteri holder ifølge Nordic Heat ca. 2½ time på fuld styrke og over 5 timer ved lav styrke. De tal har passet godt med det, jeg har oplevet i praksis.

Prisen værd?
Nordic Heat vesten koster vejledende kr. 1.495,-. Det er en slags penge for de fleste, men er du bare en anelse kuldskær som undertegnede, så synes jeg faktisk, at den er alle pengene værd. Det er især i pauserne og de stillesiddende perioder på en fisketur, hvor vesten for alvor kommer til sin ret og kan forlænge en ellers kold fornøjelse til mere fisketid.

FAKTA
Vejlende pris: kr. 1.495,-.
Vægt for unisex inkl. batteri: 645 gram.
Yderligere information hos www. nordicheat.dk

Kommentar