Forurening
Foto: 
arkiv foto - ikke af området
Af: dennishansen 07.01.20 08:18:37

Forurening i Brande Å: Lystfiskere er bekymrede

Brand og Redning Midtvest tjekkede lørdag formiddag den 04. januar omfanget af forureningen i Brande Å, som flere lystfiskere har udtrykt deres bekymring om.

- Hele åen er jo fuldstændigt grå. Man kan ikke se mere end et par centimeter ned i vandet, lyder det fra lystfisker Torben Pedersen til TV Midtvest.

Torben Pedersen udtaler desuden, at han er bange for, at forureningen af åen skyldes nedrivningen af det gamle rådhus i Brande, da udledningen fra bygningen ifølge ham løber direkte ud i Brande å.

Jan Sørensen, der er ingeniør i Ikast-Brande Kommunes miljøafdeling, tog ud til forureningen i lørdags og kunne i den forbindelse oplyse, at en tilsvarende episode ligeledes fandt sted 27. november.

NCC står for entreprisen på det nye byggeri og fik i den forbindelse et mundtligt påbud om at tage sig af forureningen.

- Her efter jul begyndte NCC igen at grave i den jord, som skolen skal bygges på. Og så graver de under de her dræn og får hvirvlet sand op, siger Jan Sørensen.

Minimal risiko for olieudslip

Henrik Dam Sørensen, der er indsatsleder ved Brand og Redning Midtvest, kunne ved nærmere inspektion af forureningen i åen konstatere, at der ikke umiddelbart er olie i udledningen.

Dog er lystfiskerne i området ikke helt trygge ved situationen. De har arbejdet med gydebankerne i åen og er derfor bekymrede for, om æggene og andre dyr har taget skade.

Lystfiskerne har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Ikast-Brande Kommune.

- Folk havde åbenbart ferie efter jul og nytår, så tingene sker ikke så hurtigt, siger lystfisker Torben Pedersen.

Kommentar