Foto: 
Gordon P. Henriksen
Af: Redaktør 16.05.13 13:38:00

Fiskeri- og gourmetdage til kokkekonkurrencen: Sol over Gudhjem

De bedste og mest friske råvarer er dem man selv plukker, graver op af jorden – eller endnu sjovere: fanger selv. Derfor tilbyder Sol over Gudhjem en unik chance for at komme på havet og fange dine helt egne torsk. Friskere fisk findes ikke!

’Vi har allieret os med én af landets mest kendte lystfiskere, Gordon P. Henriksen, som vil være vært og instruktør på fisketurene’, forklarer arrangøren Mikkel Marshall. ’Gordon er blandt andet kendt fra Storrygeren på DR2, og han arbejder udelukkende med lystfiskeri. Han er TV-vært, skribent, fotograf og fiskeguide, og på denne tur vil han dele ud af sine allerbedste torsketricks’.

Fisketuren foregår om bord på Postbåden Peter, og vi sejler direkte fra Gudhjem Havn. På vej ud byder Gordon på en lille skarp og instruerer i torskefiskeri. På vej mod havnen er der mulighed for at rense sine fisk, og Gordon giver instruktion i at rense og filetere torsk og fortæller lidt om sine yndlingsopskrifter med torsk.

Prisen er på 425,- + gebyrer og inkluderer:
Sejlads og fiskeri
Sandwich med Bornholmske råvarer
En skarp fra Bornholms spritfabrik
Sol Over Gudhjem øl
Guide/instruktion v. Gordon P. Henriksen
Præmier
Vi sejler fredag og søndag kl. 11:00, og vi er i havn kl. 14:30.

Se mere på http://www.billetlugen.dk/andet/29670/fisketur-med-gordon-henriksen-frastorrygeren-paa-dr2/
Ud over fisketurene med Gordon P. Henriksen er der to unikke arrangementer som alle kan deltage i, hvor man vil blive vejledt at andre eksperter inden for hver deres felt. Disse personer er med til at give jer viden om råvarer og kokkefaglige tricks. Der er bl.a. Kokkeskole med Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, Urtetur med Rasmus Leek Fischer og Tino Hjorth.

Se mere her:
http://www.solovergudhjemkonkurrence.dk/2013/gourmetdage/
Du kan i øvrigt også læse Gordon P. Henriksens artikel om torskefiskeri på Bornholm, ”Torsk fra laksøen” som er ude i denne måneds udgave af lystfiskermagasinet Fisk & Fri. Se mere på www.fiskogfri.dk
Gastronomi i særklasse

Selve ’Sol over Gudhjem’ arrangementet finder sted på den idylliske havnefront i Gudhjem på Bornholm lørdag den 22. juni 2013, og det er femte år i træk, at havnen vil udgøre et mekka for feinschmeckere og madinteresserede samt for dem, der gerne med egne øjne vil se, hvordan en række af landets bedste kokke tager bornholmske råvarer under kærlig behandling. Sidste år dukkede ca. 5.000 mennesker op i Gudhjem.
Traditionen tro vil havnefronten på denne festlige dag være omdannet til ét stort køkken- og fødevaremarked, hvor deltagerne kæmper mod tiden for at få de bornholmske råvarer omdannet og forvandlet til perfekte retter.

Publikum vil fra nærmeste hold kunne observere, overvåge og spørge ind til detaljer, teknikker og overvejelserne bag de forskellige retter.

- Vi ønsker at give det voksende madpublikum unikke gastronomiske oplevelser i alle afskygninger med fokus på lokale, bornholmske råvarer, forklarer arrangøren Mikkel Marshall. - Nu har I alle mulighed for selv at prøve kræfter med de dejlige og unikke råvarer.

Røg på havnen
Det ryger også fra havnen i Gudhjem under selve konkurrencen lørdag. Gordon P Henriksen og Jam Gildam, kendt fra Storrygeren på DR2 vil stå på havnen og fyre godt og grundigt op til et ordentlig røgshow! De vil ryge sild, kartofler, nødder og diverse bornholmske råvarer på papkasser, flere slags grills, grillstartere og en masse andet lir. Desuden vil Gordon have en masse fiskegrej med, og folk vil have mulighed for at spørge Gordon og Jan om fiskeriet på Bornholm og de rygeteknikker, der egner sig bedst til Bornholmske fangster.

Se eventuelt mere om Sol over Gudhjem på http://www.solovergudhjemkonkurrence.dk/ eller et indslag fra TV2 Bornholm her: http://www.tv2bornholm.dk/?newsID=72584
 

Kommentar