find forsikring
fiskeavisen_forside_feb11

Februar-avisen på gaden

Februar-udgaven af Fiske Avisen blev trykt mandag og er nu på gaden og på vej ud til landets postkasser. Herunder får du et lille indblik i, hvad du kan læse i den nye avis.

Ipiutaq.gl
Grønland er et ufatteligt smukt, bjergtagende land med masser af fantastisk natur. Her er en blanding af natur og kultur, som enhver bør opleve. Sydgrønland er mildt og venligt med masser af godt fjeldørredfiskeri. Man kan hurtigt få fat i en fiks og færdig pakkerejse, eller man kan lave sin egen tur og kombinere turen med f.eks. vandring. Pedro giver en lang række tips til ørredfiskeriet i Sydgrønland.
Læs meget mere i Fiske Avisen.

Vestkystfiskere rykker til Gran Canaria
Fire gutter tager på big game fiskeri på Gran Canaria. Målet med turen er simpelthen at fange så mange og store arter som overhoved muligt i de 6 døgn, vi havde lejet båden. Dog havde vi nogle favoritter, som vi meget gerne ville have krogen i. Bl.a. stor makohaj, hvilket også stod højt på alles ønskeliste. Derudover også oilfish og rokke, da de normalt er rimelig nemme at fange på Gran Canaria.
Læs meget mere i Fiske Avisen om, hvordan det gik.

Illingworth – fastspolehjulets fader
Man hører en gang imellem sætningen, ”-Den største opfindelse siden fiskehjulet” i grejbutikker eller ser den i annoncer i bladene. Men når man så siger ”største opfindelse siden fiskehjulet”, hvad er det så man mener? Det må jo være noget virkelig epokegørende. Kunne det være opfindelsen af de første simple trisser med et håndtag? Jeg tror det ikke. Det har nok ikke sat sig noget større spor i sin samtid. Så multihjulet da, som Englænderne stod fadder til? Ideen var sund, men håndværket skulle have været så dårligt, at det var op til amerikanerne at stå for populariseringen igennem produktudviklingen af hjulet. Hvad så med fastspolehjulet? Kan dets opfindelse og introduktion da betegnes som en så revolutionerende nyhed, at det har påvirket sin samtids fiskeri mærkbart? Svaret er afgjort ja!
Læs meget mere om den historie i Fiske Avisen.

Havørredudsætninger i Danmark
LEPE gennemgår vi alle de udsætninger af havørreder, der finder sted i Danmark, eller sagt på en anden måde, de udsætninger som DTU Aqua og Dansk Center for Vildlaks (DCV) står for. LEPE har i lang spekuteret over, hvad der egentlig blev sat ud af havørreder i Danmark. Fangsterne er mange steder gået ned ad bakke – kan det være fordi man har stoppet kystudsætningerne mange steder?
Få svaret i denne artikel, der går tæt på udsætningerne – især på Sjælland og omkringliggende øer.

B&U siderne – store fisk på små fluer!
Denne gang giver Frank Sjøgreen en masse tips til fluefiskerne. Selv om det ser svært ud, så er det noget, som stadig flere og flere kommer i gang med. Så det er måske ikke så svært alligevel.
Læs Franks artikel i Fiske Avisen og bliv meget klogere på fluefiskeriet.

Trollingmaster Bornholm og Trollingtræf Bornholm.
Årets absolut største trollingbegivenhed i Østersøen finder i år sted i perioden fra den 27. april til den 30. april, hvor Klippeøen lægger land og vand til tusindvis af hestekræfter, der er boltet fast til smukke både. Artiklen kommer også godt rundt i farvandet mellem Bornholm og svenskekysten, så er du til saltvand og sprælske hingste på hækken, så er der inspiration at hente her.
Læs meget mere i Fiske Avisen.

Fiskekrogen
Lasse og Jeppe Højrup varmer op til en ny sæson med specimenfiskeri i de ferske vande. Den nye artikelserie ”Fiske Krogen” vil tage temperaturen på måneden, der gået samt give en masse hints til måneden, der venter forude. Her vil man bl.a. komme ind på gode tips til fiskeriet, grejnyt, spændende nye fiskevande, fiskemetoder og meget andet. Der introduceres to nye konkurrencer, som følges tæt hen over periden.
Læs meget mere i Fiske Avisen.

Gudenåen, Randers Fjord og Allingåen
Jan Hyllested har taget pulsen på de to spændende vandløb, der begge løber til Randers Fjord. Selv om isen flere steder kan virke generende, så kan der alligevel gøres gode fangster alle steder.
Læs hele artiklen i Fiske Avisen og blive inspireret til de kommende ture.

Norgesgrej
Havfiskeriet i Nordnorge er blevet ekstremt populært. Hvor det før kun var ”nørderne”, der tog af sted for at fange bidske havkatte, hurtige sej og bordplade store helleflyndere, er det fantastiske fiskeri nu blevet allemandes eje. Og mange, der aldrig har været på havet herhjemme, tager turen nordpå for at opnå drømmen om store fisk og opleve den barske men smukke natur. Så er gode råd mange, når det eneste man ejer, er et spinnesæt til kysten og en gammel rusten HI-LO wobbler?
Læs Peder Lichtenbergs artikel og blev meget klogere på fiskesteder, -metoder og -grej til den eller de kommende norgesture her i Fiske Avisen.

Nostalgisiden
Lauri Rapala og Marilyn Monroe
Lauri Rapala og Marilyn Monroe – to vidt forskellige historier. Hvad berettiger til at sætte dem sammen i en overskrift? Har de overhovedet nogen forbindelse med hinanden? De fik begge en fantastisk livshistorie, som dog ikke blev helt eventyrlig, for det endte ikke godt for nogen af dem. Men plads i historien blev der til dem begge – omend ikke af helt samme dimension. På et tidspunkt ”mødtes” de i samme regi – og det fik stor betydning for Lauri og hans Rapala-woblere.
Selvom både Marilyn Monroes og hendes livshistorie er interessant, vil vi koncentrere os om det, der handler om vores interessefelt, og det er fortællingen om Lauri Rapala, der udviklede noget af verdens mest kendte endegrej – Rapala-wobleren.
Læs mere om Poul Skovbjerg Jeppesens nostalgiske tilbageblik i Fiske Avisen.

En ny og mere naturnær form for fiskepleje
Læs her om, hvordan en lille gruppe entusiastiske lystfiskere ved Sdr. Resen gennem mange år har udviklet en rugekasse, der stort set passer sig selv og lader æggene udvikle sig i det vandløb, den kommende yngel skal sættes ud i. Lasse Mikaelsen og hans lille gruppe i Logen til havørredens ve og vel fortæller her om, hvordan man er nået frem til den lille kasse, der kan rumme op mod 4.000 æg. Og om hvordan succesraten er så stor, som den vitterligen er.
Læs meget mere i Fiske Avisen.

Å-premierer på Sjælland – Hvor blev åerne af?
Å-premiererne druknede mange steder i vand efter et gedigent tøbrud. Mange steder var det umuligt at se, hvor åen egentlig løb og hvad der normalt bare er flad mark eller eng. Simon Agerholm har været en tur rundt og kigge på nogle af de sjællandske åer, og her er hans observationer.
Læs meget mere i Fiske Avisen.

Øresundssiderne februar 2011
Øresundssiderne tager den aktuelle puls på alle turbådene, der sejler på Øresund. Bulefiskeri og almindelige drev er begyndt at give store torsk til flere af gæsterne ombord på bådene.
Læs meget mere i Fiske Avisen.

Aabenraa går foran
Fiske Avisen har talt med formanden for Sportsfiskerforeningen Aabenraa, hvis tidligere formand har arbejdet på at få sat afmærkninger af fredningsbælterne op langs kysterne i Aabenraa kommune. Efter flere års vedholdende arbejde er det nu lykkedes for dem, og som det eneste sted – indtil videre – i landet kan man nu se, hvor der er et fredningsbælte i nærheden. En stor hjælp til lystfiskere, der måske ikke er lokalkendte, og måske i særlig grad til gavn for turisterne i området.
Læs hele historien om projektet, som man håber, vil brede til andre steder i landet, her i Fiske Avisen.

Århus–området
Fiske Avisen har besøgt en række åer i Århus-området og giver her et billede af situationen her og nu. Selv om premieredagen var kendetegnet ved meget og beskidt vand, så holdt det dog ikke en stribe entusiastiske lystfiskere fra at møde op og gøre forsøget. Nemt var det ikke, og de fleste tillagde da også 3. halvleg størst opmærksomhed.
Læs meget mere om, hvordan det gik i Fiske Avisen.

Få et kig i den nye avis her: http://eavis.fiskeavisen.dk/fiskeavisen/58/ 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse