Foto: 
DM i Fladfisk
Af: Redaktør 08.09.14 08:52:00

DM i fladfisk i ny rekord

- I Onsevig er vi stolte over det igen er lykkedes at skabe et kæmpe fiskestævne, faktisk et af Danmarks allerstørste, fortæller Peter Dan Petersen fra Onsevig Havn.

Det er nu 5. gang at stævnet afholdes, og hvert år har der været rekorddeltagelse, i år måtte der lukkes inden tilmeldingsfristens udløb fordi alt var optaget. Lollikkerne vil sidst på ugen opleve en masse biler med bådtrailere på vej til Onsevig.

Fredag, ja hele weekenden, vil havnen syde af aktivitet, når bådene ankommer på trailer og de mange fiskere skal indbefinde sig på havnen. De vil ankomme i en lind strøm fra morgenstunden til det bliver mørkt og ligeså vil man se flere både søsættes på en gang. Der vil være masser at se på for tilskuere eller nysgerrige, da der vil være udstilling af nye produkter, og der vil hele weekenden vil der være mulighed for at spise en god røget makrel eller en af de kendte Onsevig makrelburgere, røget i Onsevig Havns helt egen rygeovn, som man kan se på stejlepladsen ved Onsevig Museet. Museet har altid gratis adgang.

Fredag aften er der skippermøde og officiel åbning af stævnet ved Jane Errebo fra Business LF og kåringen af Årets Fisker, en anerkendelse af én person, som på eget initiativ har bidraget til at gøre årets stævne ekstra godt.

Lørdag morgen starter tidligt med et brøl af hestekræfter, når startskuddet går for de mere end 160 både, det er et utroligt skue, som får enhver mands tænder til at løbe i vand. Ud på eftermiddagen kommer alle bådene ind og dagens fangster skal der indvejes, 450 mand med hver deres største fisk. Det er spænding i luften og aktivitet om eftermiddagen, når der afholdes konkurrence i flåning og filetering af fladfisk, ét af dette års nye tiltag ved stævnet.

Søndag morgen starter ræset igen, hvor bådene, med op imod 300 hestekræfter, drøner derudaf. Lige efter frokost vil en af Lollands mest kendte Gourmet kokke Hanne Madsen fra restaurant ”Den Fuldkomne Fisker” på havnepladsen tilberede Fladfisk på forskellige måder. Hanne har en utrolig evne til at få det mest fantastiske ud af en fladfisk, kom, smag og få lidt inspiration til det hjemlige køkken.

Kommentar