Foto: 
Magix Trout Surface Rattle
Af: Redaktør 02.06.14 08:58:00

Det næste store P&T-hit?

Det næste, der er på vej til at blive det store hit, har allerede gået sin sejrsgang sydpå. Jeg var en lørdag eftermiddag sammen med andre grejhandlere inviteret til en forevisning af dette, og der var to friske gutter fra Tyskland til at instruere os. Selvom jeg kendte lidt til denne type fiskeri i forvejen, var det en fornøjelse at se de to udviklere af Tremarella Fishing og meget kendte konkurrencefiskere vise dette nye fiskeris mange muligheder.

Fænomenet Tremarella Fishing bringer helt nye ting ind i fiskeriet og har finpudset allerede kendte metoder. En ting, alle p&t-ørreder har tilfælles, er, at de er opdrættet, og alle er blevet fodret med foderpiller. Når man fodrer med piller, kaster man dem ud i dambrugene enten ved håndkraft eller maskinelt styret. Fælles for denne metode er, at det giver same lyd, når pillerne rammer vandet. Denne lyd har sat sig i ørredernes primitive hjerner. En lyd, de længe efter vil genkende, når de hører den, og instinktivt tro, at det nu er fodringstid.

Læs hele Carsten Fabers artikel i Fiske Avisens juni-udgave, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Kommentar