Foto: 
Lørdag den 26. april får de mandelige deltagere til Sildefestivalen og det uofficielle VM i sildfiskeri i Hvide Sande selskab af ikke mindre end tre kvindelige deltagere.
Af: Redaktør 22.04.14 11:43:00

Dansk kvindelig lystfisker stiller op til VM i sildefiskeri

- Vi har i flere år talt om, at vi ville deltage i fiskekonkurrencerne til Sildefestivalen og at det så endelig lykkedes præcis det år, hvor det uofficielle VM finder sted, er bare en ekstra sidegevinst; fortæller Marianne Holm, som oplyser, at det var hendes tidligere kollega og gode kammerat Henrik, der lokkede hende med ud at fiske og siden har hun ikke kunnet undvære det. - Roen og freden ved at fiske er ren terapi for mig og så er rusen og adrenalin kikket helt fantastisk, når man får bid på krogen; lyder det med begejstring i stemmen fra Marianne Holm Petersen.

Hun forstår faktisk ikke, hvorfor der er så få kvindelige lystfiskere i Danmark og kan kun anbefale at flere kvinder tager skridtet og få prøvet lystfiskeriet af. – Det er utrolig beroligende. Et frirum hvor man virkeligt får koblet af; lyder det med opfordring i stemmen fra Marianne Holm Petersen, som glæder sig til at deltage i sildefiskekonkurrencerne og det uofficielle VM i sildefiskeri til Sildefestivalen lørdag den 26. april i Hvide Sande.

Fritz Kott fra lystfiskerbutikken Kott Fritid, som er medarrangør af Sildefestivalen i Hvide Sande oplyser, at Marianne Holm til det uofficielle VM i sildefiskeri lørdag den 26. april får selskab af to tyske kvindelige lystfiskere. - Det er første gang, der deltager så mange kvinder i Sildefestivalens tre fiskekonkurrencer for voksne; oplyser Fritz Kott der glæder sig meget over den udvikling og gerne ser endnu flere kvindelige deltagere.

Hvide Sande Sildefestival
Sildefestivalen i Hvide Sande har været afholdt siden 1995 og er Danmarks største sildefiskekonkurrence. Fiskekonkurrencerne går ud på at fange flest mulige sild på tid. Der afholdes 3 fiskekonkurrencer for voksne hver af en times varighed, en for juniorer (12-16 år) og en for børn (4-11 år) hver af en halv times varighed. Den samlede rekordfangst er fra 1999 og lyder på 1.467 kilo sild. Personrekorden er ligeledes fra 1999 og lyder på i alt 313 sild (29,8 kilo) på en times fangst. Der deltager årligt mellem 20.300 lystfiskere fra primært Danmark, Tyskland og Holland og den samlede præmiesum udgør over kr. 50.000,-. I 2014 afholdes for første gang det uofficielle VM i sildefiskeri.

Sildefestivalen afholdes dagene 25. – 27. april og udover sildefiskekonkurrencerne holdes der også Mr. Sild, Årets Sildeopskrift og en sildefileteringskonkurrence samt sildefiskerskole og demonstration af hvordan man fileter en sild. Herudover er det muligt at forsyne sig i Sildekøkkenet hvor man kan købe friskstegte fjordskrubber, stegte sild og hjemmelavede fiskefrikadeller. I 2014 afholdes der for første gang, fredag den 25. april, et modeshow for lystfiskere, jægere og outdoor folket i festivalteltet med gratis adgang. 

Kommentar