Foto: 
Forlaget Svalebøgen
Af: Redaktør 26.08.13 14:24:00

Bognyt: Laxflugans Magi

Bogen fokuserer en del på fluens magi, det mystiske, som laksen engang imellem ikke kan modstå - og som resulterer i det perfekte laksehug. - Hårdt og bestemt, lige ind i rygmarven - og så er eventyret i gang.

Fluemønstret betyder vel noget? - Eller for- holder det sig bare sådan, at vi laksefiskere ikke kan undlade, at lade os fascinere af den smukke fjerkrog, og bestandigt forsøger at finde den hemmelige kode til succes?

I bogen præsenterer Pelle Klippinge et udvalg af velfangende laksefluer. Bogen er en fort- sættelse af bogen, Laxfiske og Favoritflugor, og beskriver detaljeret en række fluemønstre fra rendyrkede klassikere som Mar Lodge og Thunder and Lightning til unikke kreationer som for eksempel Isbergare, Mysen og Rødtutten. Alle hører til blandt favoritfluerne, og nogle af mønstrene har været i kamp med laks på over 30 kilo. Laxflugans Magi er spækket med farve- fotos og illustrationer, der gør bogen værd at nyde.

Forfatteren, Pelle Klippinge er bosat nær Emån i det sydøstlige Sverige. Han er en velkendt lakseprofil i Norden. Hjemmevandene er Emån, norske Gaula og Orkla, skotske Spey og Dee. Pelle Klippinge har siden 1988 drevet virksomheden Spey Cast og er skribent og fotograf ved flere nationale og internationale fluefisketidsskrifter, lige som han også er bestyrelsesmedlem i Gustaf Ulfsparres Stiftelse.

Forfatter: Pelle Klippinge
ISBN: 978-91-7586-645-1
Format 210 x 225 mm
160 sider Hardcover

Bogen er med svensk tekst og kan købes i landets førende grejforretninger.

Kommentar