img_0684

Sommerfiskeri efter stør

Det er blevet voldsomt populært, det seneste år, at dyrke fiskeri efter stør i flere danske søer og vi har da også set en utrolig forøgelse af søer som tilbyder denne form for fiskeri. Alene i 2014, da vi fra Størfiskeri.dk startede op, er vi gået fra 7 til nu 17 søer med fisk op til 90+ klassen. Det er store og voldsomt kæmpende fisk hvortil der stilles krav til dit grej og håndtering. Fiskeriet er Catch and Release og en stor investering fra søejerens side og derfor skal fiskens håndteres ordentligt ifm. Landing, vejning, foto og genudsætning.
 
Sørg altid for at anskaffe dig en afkrogningsmåtte der kan huse størstedelen eller hele fisken og som er tilpas tyk og absorberende for underlaget at fisken skærmes. Hertil har du behov for en slynge hvis du ønsker at veje din fisk. Gamle IKEA poser er ikke hensigtsmæssige da fisken ligger ”krøllet” sammen i den. Tænk på at fisken vil blive fanget mange gange, så både dit grej og landings gear skal være i orden for at fisken undgår skader og at vi om muligt beskytter fisken. Sørg for at bruge kraftige stænger, hjul og line. Spørg altid hvis du er i tvivl, både søer og medfiskere er generelt gode til at vejlede og du finder flere gode sider og grupper hvorpå du kan indhente oplysninger omkring fiskeriet. 

På vores team har vi en masse erfaring, derved ikke sagt at vi besidder det hele, men for at du måske får flere fisk på land eller er ny og ønsker at bruge nogle dage ved vandet, her i sommerferien, så forsøger vi at give dig nogle ideer til hvordan vi griber det an. Næsten alt hvad vi bruger, er til at finde i de danske medeshops herhjemme.

Team medlem Mikkel Skriver:
Jeg holder generelt mit fiskeri efter stør meget simpelt og det har belønnet mig. Det er klart at vi tester forskellige ting for nogle folk, men alt i alt meget simpelt.
Jeg fisker typisk to slags rigs, D-rig og klassisk hair rig. Hertil bruger jeg 20 mm boilies og pellet med høj fiskeprotein og olie for især i det varmere vand at få et større duftspor.

Jeg er specielt glad for at kombinere dette med en lille stickmix i mesh bag over min hookbait, af samme ingredienser som i min agn. Det har også vist sig effektivt at fiske over bunden med hel eller halv skalle og en stor 22-30 mm flouro popup dumbell, særligt Belugaerne som også søger levende bytte, tager gerne disse. Vi ser det også i flere søer, hvor ørredfiskere pludselig får en voldsom kamp under fiskeri med powerbait over bunden.

Så i de varmere måneder, bruger jeg store olieholdige produkter og i de koldere skærer jeg ned og forsøger at kombinere mit fiskeri med mere vandopløselige dips og boosters.

Min top 5:
1.    Høj fiskeprotein boilies og pellets i str. 20-25 mm (Sturgeon no. 1, Krill, homemade osv)
2.    Lad evt. dine boilies og pellets soake i liquids og giv dem en coating (se billede)
3.    kraftige fiskeolier (ansjos fra Sportcarp, pure krill mf)
4.    Stickmix (en blanding af fish meal, sardine meal, lever powder, mini pellets og liquids)
5.    Fiskeri over bunden med hel/halv skalle (kig på Dynamitebaits popup dumbells)
 
Team medlem Allan skriver;
Når det kommer til sommerfiskeri efter stør, så er det ikke meget anderledes end når jeg fisker efter stør i foråret eller efteråret. Sommeren byder på et fantastisk størfiskeri, man ser tit et rent fiskebonanza, ment på den måde at man får dårligt smidt agnen ud igen, før at man kan lande en ny stør.
Og det er også her om sommeren hvor vi kan se de forskellige stør hopper op af vandet, der næsten minder om en hvid haj der hopper op efter sit bytte.
Når det kommer til agnen, boosteren eller olien, så er det den samme som jeg bruger stort set hele året. Smelten bliver for det meste fisket uden nogen form for booster eller olier, hvis det ikke har givet nogen form for hug eller flex på klingen, begynder jeg at eksperimentere med forskellige boostere og størolier. Men før jeg påfører de forskellige olier og boostere, så prøver jeg lidt forskellige pladser af i søen.
Jeg har altid fokuseret på diverse fiskelugte, da det virkede som det mest naturlige til støren, men prøvede så sent som i år at fiske med lidt mere frugtholdige olier, som banan og honning og vanilje, og det er nu blevet et must have.

Min top 5:

1. Sportscarps ansjos booster
2. Billigtfiskegrejs.dk Makrel olie og banan
3. Billigtfiskegrejs.dk Hvidløgs Boostergel og skaldyr
4. Magic carp batis pellets/boilies Sturgeon No.1
5. Smelt, ørrdrogn, skaller, sidstnævnte fanget i samme sø om jeg fisker.
 
Team medlem Christian skriver:
Sommeren er over os og hvad er mere hyggeligt som at ligge ude og nyde en skøn sommernat eller tage familien med ud og grille ved søen mens stængerne er i.
Fiskeriet efter kæmperne hvor alle kan være med, store som små.
Her kommer 5 gode råd som kan hæve fiskeriet så der nok skal komme “slim” på måtten.
Fiskeriet kan være varierene alt efter om det er en varm sommer eller som den plejer våd halv kold en afslagsen.,
 Min top 5:
1. Såkaldt single bait kun en pellets eller boilies (de runde kugler) som får en lille anretning med eller i en pva pose kan være giftig. Vandet er rigelig varm og ildt nivuet nede så giv den ikke voldsomt gas med foder.
 2. Man kan efter hånden få alt muligt som til karpefiskeriet inden for dip.
to sikre til størfiskeriet som uden tvivl har flest fisk på samvittigheden er fiskeolie/helibut og krill.
3. Fisk aktivt. Jeg har oplevet at sommer tiden kan det betale sig at fiske mere aktivt. Forstået på den måde at der hvor fiskene “rinder” springer kan man med fordel kaste der ud.
4. Hvis man fra søen kan få fat i de små skaller str. 5-7 cm skal man ikke tænke på de er for små og smide dem ud. De kan være utrolig giftige og specielt i aften timerne kommer de til sin rette.
5. Rigs alle har hver deres rig.
Men lad dig ikke forvirre, brug standard hair rig. Intet kompliceret dejlig nem at bruge. De gives enten færdig bundet fra et hav af producenter. Jeg anbefaler du laver dine egne. YouTube er din ven here!
Håber du kan bruge nogle af vores metoder, om ikke andet har det virket for os og du har måske nogle ting som virker for dig, men det kan måske give dig nogle andre eller nye ideer?

Knæk og bræk

Størfiskeri.dk

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse