Af: Redaktør 27.01.17 10:45:36

Sild med ovnbagte rodfrugter og dildsovs

Ingredienser 4 personer:

Rodfrugter:
6 gulerødder.
4 hele rødbeder
4 pastinak
½ - 1 knoldselleri

Sild:
600 g. sildefileter.
1 bakke Smoke it All nr. 1 Vadehav, Nr. 9 Gadekær eller Nr. 10 Ådal.
Fint Salt

Dild Sauce:
100 g. margarine eller smør.
75 g. mel.
Ca. 5 – 7 dl. mælk.
3 - 4 spsk. frisk hakket dild.
Citronsaft.
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Rodfrugter:

Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i pommes frites stænger.
Vend dem i olie, og kom dem på en bageplade, som sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 40 – 50 minutter, Indtil de får farve, og man kan stikke en kødnål i dem, uden modstand.
Tag dem ud af ovnen, og drys dem med havsalt.

Dild Sauce:
Varm en gryde op ved middelvarme, hvor smørret kommes i og smeltes.
Drys melet i og lad det falde lidt til bunds.
Pisk mel og smør/margarine sammen, og begynd langsomt at hælde lidt mælk i ad gangen. Når det tykner hældes mere mælk i, indtil sovsen har den ønskede tykkelse.
Kom det fint hakkede dild i, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Sild:
Del sildene i fileter, som saltes 2 – 3 timer inden røgning. Tag dem ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning.
Vend sildefileterne i lidt rugmel lige inden de røges.

Varm en grillstarter op med 2/3 kul i.
Når kullene er klar, hældes de i den ene side af grillen. Placer en drypbakke i den modsatte side.
Fjern dernæst folien fra Smoke it All røgsmuldsbakken, som placeres direkte ovenpå kullene, og læg dernæst grillristen på. Læg låget på grillen, og luk næsten for det øverste spjæld.

Ved gasgrill varmes grillen op på fuld smæk.  

Røgmuldsbakken placeres over en tændt brænder, eller under risten direkte oven på en tændt brænder. Røgtiden er den samme, men det kan tage lidt længere tid for røgen at udvikle sig i en gasgrill.

Når det efter ca. 2 minutter begynder, at ryge placeres sildefileterne over drypbakken, eller ved siden af røgbakken. Lad dem røge i 10 – 15 minutter.

Server sildefileterne med årstiden blanding af rodfrugter og en skøn dildsauce og evt. kogt broccoli til.

Søren har udviklet denne anerledes sildret, hvor han både har brugt årstiden rodfrugter sammen med end tyk dildsauce.

Søren står til daglig for SmokeItAll.dk´s facebookprofil og blog Gourmetsmokers.dk.
Udover at beskæftige sig med opskrifter til f.eks. Smoke It All har Søren gennem de sidste 5 år haft sin egen madblog Gastromad.dk, og har skrevet opskrifterne til kogebogen Mad med Røg, som udkom den 8. maj 2015.

Kommentar