aarhusbugten

Kystguide til Århus-området

FISKEPLADSER

1-2. Marselisborgskovene – Fløjstrup
Kysten syd for byen er en klassisk havørredlokalitet, hvor der er fisket efter havørrederne siden kystfiskeriets barndom. Her afholdes hvert år den traditionsrige “Ørneredekonkurrence”. Alle steder, hvor der er skov, er der fiskemuligheder. Pynterne er de bedste, men også de mange høfder skaber gode pladser – især til fluefiskere, hvis grej ikke rækker så langt. I den nordlige del er der mange P-pladser – i den sydlige del må man påregne at gå lidt længere. Waders er ikke nødvendige. Husk at nyde skønheden.

3. Risskov

En god studenterplads – der er ikke langt at cykle, hvis man bor i byen. Der er i forårssæsonen rigtig mange fisk og fiskere. P. ved enden af Stationsgade
og begyndelsen af skoven.Waders er en fordel.

4. og 5. Vosnæs

En af områdets helt store fiskemagneter. Især omkring 4. er der et fornemt fiskeri. Til gengæld må man påregne at bevæge sig lidt for at komme dertil. Der kan parkeres ved en markvej ca. 1 km neden for Vosnæsgård. Derfra er der ca. 1,5 km. Ved 5. kan man parkere ved stranden og gå ca. 1 km til pynten.Waders er en fordel.

6. Kursuscentret Følle

En rigtig fin plads, der af gode grunde trækker flere og flere fiskere.Waders er nødvendige.

7. Hestehaveskoven

En god plads, som kræver gode ben, enten fra Kalø Slotsruin eller fra vandmøllen i Følle Bund. Husk fredningsbæltet fra bækudløbet i Følle Bund. Waders er en fordel.

8. Egens Vig

Et stort badekar, som tydelig læses i klart vejr. Hele vejen rundt er der lavvandede flader, som pludselig fordyber sig ud mod midten. I forårssæsonen ses fiskerne stå hele vejen rundt. Vejen løber tæt på kysten, og der er gode P.-muligheder hele kanten rundt.Waders er nødvendige.

9. Rolsøgård

En klassisk plads, hvor Århus-foreninger i mange år havde et fint samarbejde med godsejeren, så man kunne parkere lige ved gården. Det kan man ikke længere, hvad en større skilteskov fortæller. Der parkeres ca. 1 km øst for gården – så man må bevæge sig noget for at komme til fiskepladserne. Men det er ofte besværet værd. Her kan til tider være et eventyrligt fiskeri. Waders er en fordel.

10. Knebel Vig – syd

Det gode ved Knebel Vig er bl.a., at man altid kan finde en plads, hvor vinden er rigtig. Denne her ligger ca. en km vest for kirken, hvor der kan parkeres. Waders nødvendige.

11. Knebel Vig – nord

Et rigtigt trækplaster – og af gode grunde. Det er et af de steder, hvor der mærkes mest rusk i linen. Og så kan der parkeres, så man næsten kan sidde i bilen og fiske. Kørselsvejledning: Drej fra Vrinners-vejen lige nord for Knebel ad Møllevej – til venstre ad Energivej – til højre ad Præstemarken. Waders en fordel.

12. Mols Hoved

En åben kystplads, der altid rummer mulighed for ørredkontakt.

13. BegtrupVig

Rummer flere gode pladser, bl.a. omkring Begtrup Røn kan der til tider være fint fiskeri.Waders nødvendige.

14. Sletterhage

En klassisk kystplads på grund af meget dybt vand helt ind til kysten. En åben havkyst, der holder fisk hele året. Parkering ved fyret.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse