klar_til_at_blive_flyttet

Elfiskeri i Kongeåen 2016

El-fiskeriet i Kongeåen 5 november 2016.
En fuldstændig for vanvittig tur lørdag den 5 november med El-fiske-udstyret, endte med 491 fisk, fiskene blev fanget og derpå fragtet 10 km. længere opstrøms i Kongeåen.
Når der stadig bliver El-fisket i Kongeåen, er det fordi Jedsted Mølle som er Danmarks tredje største spærring, laver en næsten total spærring for vandrefisk, specielt når der som i år, ikke har været den store nedbørsmængde. Når åen ikke en gang imellem stiger pga. af store regnmængder, kan vandre-fiskene ikke trække gennem laksetrappen ved møllen. Kongeåens løb gennem Jedsted Mølle er i 2017 planlagt til at skulle holde flytte-dag, å-forløbet bliver flyttet nord om møllen og der vil blive lavet et ca. 800 meter langt stryg, til glæde for fisk på gydetogt, nedtrækkende smolt og ikke mindst for de mange lystfiskere der elsker den meget smukke natur, i den gamle grænse-ådal.
El-fiskeriet startede som altid op, lige neden for Møllen og udløbet fra Jedsted Mølle Dambrug og det med et antal fangede fisk som overgik alt forventning. Laks og havørreder væltede nærmest op hver gang elektroderne blev sat i vandet. Da dagen var omme havde vi overflyttet 491 fisk, 181 laks og 310 havørreder. Rigtig mange fisk fik vi ikke fat i og dermed var der grundlag for optimisme for årets anden el-befiskning, som skulle foregå ugen efter. Denne el-fisketur resulterede i 225 fisk, 144 havørreder og 81 laks. Der er planlagt endnu to el-befiskninger af åen, lørdag den 19 og lørdag den 26 november.
Vandplejen fra Sydvestjydsk Sportsfisker Forening har lavet en video fra den første tur den 5 november. Videoen kan ses på www.sydvestjydsk.dk (klik på billedet af el-fiskeri) eller  www.youtube.com/watch?v=EipwlPFLkZ8

Knæk og bræk
Jens Lygum

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse