signalkrebs_lindholm_aa

Signalkrebsen har spredt sig til Vendsyssel

Signalkrebsene er blevet fanget i åleruser et godt stykke oppe i Lindholm Å og i forhold til sidste år er antallet nærmest eksploderet.

– Sidste år var der måske en enkelt eller to krebs i ruserne, når vi røgtede dem, men i år har vi været oppe på 15-20 stk, fortæller Tommy Pedersen, der i første omgang troede, at der var tale om almindelige flodkrebs.

Et nærmere kig på krebsene ledte dog mistanken over på signalkrebsen, der har en karakteristisk hvid plet på kløerne.

Søren Berg fra DTU Aqua kunne bekræfte, at der var tale om signalkrebs og kunne i samtidig konstatere, at det er første gang, at signalkrebsen er fundet i et vandløb nord for Limfjorden.

Uønsket
Signalkrebs er bærer af en svampesygdom kaldet krebsepest (Aphanomyces astaci), som den selv kan overleve, men som den hjemmehørende europæiske flodkrebs dør af (Astacus astacus). I 1900-tallet uddøde et utal af bestande af flodkrebs i Mellemeuropa og Skandinavien af denne sygdom. Signalkrebs kan desuden udkonkurrere flodkrebsen. Udsætning af signalkrebs er en alvorlig trussel mod den rødlistede europæiske flodkrebs, skriver Naturstyrelsen på sin hjemmeside.

Søren Berg opfordrer derfor til at få fisket så mange signalkrebs som muligt op ad åen for at holde bestanden nede, og de kan i øvrigt sagtens spises.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse