Foto: 
Sådan - ny PR til Jesper Larsen!
Af: max_fisher 12.08.17 08:33:25

Pighaj - og gyltebonanza på Fladen-togt

Jesper Larsen er en ægte småbådspioner og endnu en gang har han været på togt i Kattegat og oplevet et sandt fiskeeventyr med bonanzafiskeri, PR og endda en fluehaj!

Klokken er 03:00, og vækkeuret siger bip bip - alle stationer havde lovet KONGEVEJR i Kattegat/Fladen, så det var tid til fiskeeventyr!
Jeg kom ud af havnen (Gilleleje) klokken lidt i 5, og valgte at tøffe afsted med 4000 omdr = 22 knob. 
Fik målt to nye vrag op, og kørte videre til et andet, som lå noget Nord for Anholt, 30 minutter fra Fladen!
Det første drev gav torsk og sej, mens  næste drev gav en super flot havkat på +3 kilo!

Havkat på første drev!

Det tredje og sidste drev gav to mindre langer, og hermed var vraget testet og godkendt!

En af de langerne fra 2. drev - positionen er godkendt!

Hajbonanza
Så var det afsted til Fladen! Fremme på ”mit” spot og sørme - pighaj i første dyp! Så døde det helt, dog var der masser af makreller og jeg søgte vidt og bredt, indtil jeg kom i tanke om Tvillingeknoldene fra min allerførste hajtur, en position på blot 22 meter vand. BAM! Jeg ramte lige præcis ind i et sommerhaj-bonanza! Hug på hug på hug, det var sindssygt med pighajer på spottet, og her var tale om store fede hunner. To-tre stænger stod og hoppede konstant med haj på, så skipper blev pænt svedt.

Pighaj på vej op fra dybet!

Jeg fik ca. 10+ pighajer over de 7 kg og lavede PR to gange (7,6 kg). Da hugget faldt, var der ingen tvivl om, at dette var en grumme haj. Rutinen kørte på rygraden, og da fisken endelig svømmede langs båden, fik jeg hurtig fat i brystfinnen og damen var hermed fanget i et rutineret greb - tror mit brøl kunne høres hjemme på land!
Fuck den var stor, jeg har får mistet pighajer i samme størrelse, så det var rart endelig at få lov at lande sådan en sveske!  Vægten sagde svimlende 8,25 kg. Der blev målt på kryds og tværs og kontrol vejet, masser af fotos af både det ene og det andet. Jeg er ikke stolt over den behandling pighajen fik, og derfor blev den ikke ældre, men det gjorde til gengæld de andre!
Det var lige dette hajbonanza jeg havde drømt om, for jeg har puslet med en lille ting på de andre ture. En kroget haj får ofte følgeskab helt op til overfladen af andre hajer, som håber på et let måltid, når den krogede haj gylper føde op.
Fluestang og flue - det må for fanden kunne lade sig gøre! På sidste tur bommede jeg dæleme to pighajer - ærgerligt! Denne gang virkede også vanskeligt, jeg bommede en haj og fik efterfølgende fluelinen i skruen, heldigvis uden skade. Så var der lige to-tre fjæsinger, som synes at min store hajflue var spændende – jeg jeg ligger den i øvrigt i blodlage inden hver tur i vandet.
BOOM! Så var der en meget sulten lille haj. Den var lidt en mystisk fight på fluestangen på grund af blødheden og jeg brugte fløjlshandsker. Yes - hajen kom ombord til diverse registreringer, og denne haj kunne til gengæld godt være i den store murerbalje, så den klarede det fint – og tror jeg fik det meste på video.

Fluepighajen vejede blot 3,75 kg – men en fin hanfisk!
Man kan godt få for meget af disse hajer, når der er så mange, så da min mission med fluen i den grad var lykkedes, så blev båden ryddet for pighaj tackler - nu skulle der fiskes gylter!

Gyltebonanza
Gylten er en ny ynglingsfisk og fiskeriet har jeg fået smag for på Fladens mange grunde, klipper og stenknolde.
Også her skulle det blive til bonanzafiskeri! Jeg fik en ny PR berggylte på hele 1,4 kg!
Fiskeriet var helt utroligt, og uden sidestykke med tidligere.
Cirka 30 gylter var oppe og vende, inden jeg fik selskab af en svensk småbåd, som blev fortøjet til min båd. Fiskeriet blev nu om muligt endnu bedre, og yderligere 20-30 gylter kom op og vende, herunder min ynglings gylte - "blåstak", smukkere fisk findes simpelthen ikke.

Gylter er smukke fisk!

Da rejerne slap op, sejlede jeg ind til Baus kyst i håbet om en bonito, men ak, træerne vokser ikke ind i himlen.
Jeg spiste aftensmad i båden og satte kursen hjem igen. Dette var i den grad en af de sjældne fiskedage.
Jeg var mæt og bruget – men sikke en dag!
 

Kommentar