find forsikring
vestkysten_aaret_paa

Året rundt på Vestkysten

Et nyt år står for døren og det er en god anledning til at få planlagt nogle af det kommende års fisketure. Er du til saltvandsfiskeri og fisker du til Penn Saltvandscup, så giver Fiske Avisens Henrik Hansen her en oversigt over nogle af de arter, der kan fanges og hvornår.



Torsk
Omkring 90 % af alle de fisk, der bliver fanget fra båd på Vesterhavet, er torsk. Sæsonen strækker sig over hele året, men grundet vejret bliver der ikke sejlet meget om vinteren. Pirk, gummimak, jig, blæksprutte, rød, grøn, blå, hvid eller gul agn, sild, hornfisk, orm, makrel … torsken er absolut ikke nogen kostforagter og bider gerne på alt og findes overalt. Torsken er en selskabelig fisk, som kan optræde i store mængder. Den elsker at stå i læ på vrag, og her kan man opleve godt fiskeri.

På vragene handler det om at fiske helt nede. Det er her, fisken er. Det kan også resultere i bundhug, men det er en del af fiskeriet. Bundhug kan reduceres ved at monterer en enkeltkrog på pirken i stedet for en trekrog.
Vesterhavstorsk er super stærke, og er man heldig at få 2 store på en gang, får man sved på panden. Det er ikke sjældent, at man har flere torsk med op ad gangen. Derfor er det også vigtigt at benytte nogle ordentlige forfang. Hvis man ikke selv vil binde sine egne forfang, skal man købe nogle, som er bundet i min. 1.0 mm, og det er en fordel at købe forfang med max. 2 kroge på.

Om vinteren kan det være en fordel at medbringe en pose agn, for efter blæsevejr kan vandet være uklart. Et stykke agn på krogen kan forøge fangsten.

Langer
Langer fanges der også mange af. De kan fanges hele året, men grundet den korte tid, der er lyst om vinteren, er det svært at nå ud til vragene.

Læs hele Henrik Hansens artikel i januar-udgaven af Fiske Avisen, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse