find forsikring
Fiskeguiden hornfisk

Tredje afsnit af FISKEguiden – Hornfisk – er ude nu

Så er det tredje ud af ti programmer tilgængeligt på Danmarks Sportsfiskerforbunds youtube-kanal, og her kan de kan ses, deles og spredes. I dette afsnit handler det om spinne- og medefiskeri efter hornfisk. Fiskeriet med flåd og sildestykker, blink og silketråd samt Ultralet grej bliver gennemgået grundigt, og der masser af små fifs og finesser – og en herlig og medrivende stemning, der virkelig viser, hvad forårsfiskeriet efter hornfisk handler om.

Programmet er optaget på Asnæs i Kalundborg Kommune, og der bliver også vist hyggelige scener om tips til rygning fra ”Sol over Lejre” i Gershøj samt lidt fra Lystfiskeriets Dag, hvor Danmarks Sportfiskerforbund og FISKEguiden var med til Hav, Himmel og Hornfisk på Samsø.

– Vi ved udmærket godt, at hornfiskesæsonen er ved at være godt overstået, men vi skulle jo lige have optagelserne i kassen først, og så håber vi , at dette er et program, der vil blive set og benyttet i mange kommende hornfiskesæsoner, forklarer vært på programmet, Gordon P. Henriksen.

– Næste mandag (13. juni) udkommer afsnittet om Put & Take. Vi udgiver dem løbende i takt med de bliver færdige, forklarer Niels Vestergaard. Lige nu er optagelserne til fladfiskeafsnittet i hus, og i de kommende uger skal vi forhåbentlig ud og færdiggøre optagelserne til både makrel- og torskeafsnittet, fastslår Niels, der har rigeligt at se til med optagelser til vands, til lands og i luften – og med et efterfølgende stort redigeringsarbejde.

De første to afsnit (Gedde og Havørred) er blevet særdeles godt modtaget, og Gordon glæder sig meget over de mange positive henvendelser, han har fået fra folk, der netop har efterspurgt et sådant produkt. – Det er tydeligt, at vi har ramt noget, og jeg er meget spændt på, hvordan det hele går på den lange bane. Jeg håber, at alle tager disse programmer til sig og henviser til dem, hver gang der er lystfiskere derude, der kan bruge et par fifs eller bare en helt generel gennemgang af forskellige fiskeformer. Det er faktisk først efter et år eller to, vi rigtig kan se om denne produktionsform var en succes – men det tegner godt indtil videre, slutter han.

Hornfiskeafsnittet kan du se her. https://www.youtube.com/watch?v=BtxpzSqCnPs

Du kan altid få det fulde overblik over, hvilke afsnit der er udkommet og hvilke er på vej på www.fiskeguiden.info

__________________________

XTRA info (gentagelse fra første PM)

FISKEguiden er en serie på 10 gratis fiskeprogrammer, der kan inspirere og hjælpe dig med at blive en dygtigere lystfisker. Programmerne har fokus på instruktion og er primært tiltænkt nybegyndere i alle aldre.
 
FISKEguiden produceres af Danmarks mest erfarne, når det gælder at stå bagved eller foran et filmkamera, når der skal fiskes og forklares. Niels Vestergaard er en anerkendt fotograf og filmmager, og han står bag mere end 35 fiskefilm udgivet på DVD og Video-on-Demand. Gordon P. Henriksen har bl.a. medvirket i DR-programmerne Storrygeren, Nak & Æd og Fiskemissionen såvel som King Fishers på National Geographic Channel.

Mange af lystfiskerprogrammerne på tv-kanalerne har nydt stor succes pga. deres stemning og underholdningsværdi, men denne gang ville vi fokusere på information, grej og teknikker. Jeg oplever, at der er rigtig mange derude, der efterspørger netop denne slags information, og vi håber, at de ti afsnit af FISKEguiden kan være med til at formidle på en ny og fed måde, forklarer Gordon.

FISKEguiden vil byde på et mix af inspirerende praktisk fiskeri og alt det basale om valg af krogtyper, stænger, liner, hjul, agn, forfang og teknikker, fortæller Gordon. Vi vil gå helt i dybden og forklare alt fra bunden og vise grejet, knuderne og detaljerne. Ikke bare ved snak, men også ved praktisk fiskeri – og ikke mindst fangster. Regler for fiskeriet såsom fredningstider, mindstemål osv. bliver gennemgået for de forskelige arter, og der bliver lagt stor vægt på etik, god stil og bæredygtigt lystfiskeri, forklarer Gordon.
 
FISKEguiden er Niels’ og Gordons egen idé, men konceptet er kun blevet realiseret takket være sponsorater fra Danmarks Sportsfiskerforbund, Fishing Zealand samt grejbranchen: Abu Garcia, Powerbait, Gulp Alive, Rapala, Shimano, Westin, Savage Gear, Prologic, Garmin og Geoff Anderson. Niels og Gordon, lige som sponsorerne, har en interesse i at inspirere nye lystfiskere, både at lærer dem teknikker og ikke mindst om hvordan man bør opføre sig som lystfisker. Sponsoraterne betyder, at programmerne bliver tilgængelige for alle og kan ses og deles gratis online.

FISKEguiden publiceres via Danmarks Sportsfiskerforbunds YouTube-kanal, og herfra kan de efterfølgende frit indlejres på alt fra hjemmesider, blogs, facebook og lignende. Tanken er, at alle fiskeforums og medier, grejbutikker, bloggere mv. kan indlejre de enkelte afsnit på deres egne websites, og at alle kan dele filmene, hvor det måtte være relevant. På denne måde kan vi alle sammen være med til at sprede viden om fisketeknikker og god stil ved fiskevandene gennem de næste mange år.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse