find forsikring
havorred-2

Djursland er lig med Drømmeland

Når det kommer til havørredfi skeri, kan der vist ikke længere være tvivl om, at Djursland er et drømmeland. Mit mål var at fange en havørred på tre kilo eller derover, drømmen var at fange en på fem kilo. Min personlige rekord var på sølle to kilo, så der var bestemt plads til forbedringer.

Med denne tanke in mente klikkede jeg forbi DMI’s hjemmeside for at tjekke vind, vejr og vandstand. Det viste sig, at det var tæt på perfekte forhold denne dag (1. maj 2015). Der ville komme højvandsskifte lige omkring solnedgang, vinden 5-7 m/sek. fra vest.

I ensom majestæt forfølges målet
Ingen af mine fiskemakkere havde haft tid denne aften, men jeg tænkte, at når man har et mål eller en drøm, så skal den forfølges. Det endte med, at jeg tog af sted alene, hvilket egentlig heller ikke gjorde noget, for så var der fuld koncentration på fiskeriet. Jeg kom ud på pladsen ca. 2 timer før solnedgang. Det var fantastisk vejr, skyfrit og en dejlig lun forårsbrise. Fuldmånen stod på himlen, endnu et tegn på, at denne aften kune blive noget helt specielt. Jeg lagde an med favoritblinket, en hvid og lyserød Tobis i 24 gram og med en Brendas Mor som ophængerflue. Stangen var en Shimano Beastmaster 9 fod. Hjulet et Shimano Stella FI 4000 med 0,13 spiderwire. Efter en times fi skeri uden hug eller tegn på liv mødte jeg et par UV-fi skere. De havde ikke set andet end slethvar. Dog fortsatte jeg, og da tusmørket så småt trængte sig på, begyndte der også at være mere liv. Der var hornfisk, som piskede rundt i vandoverfladen. De var ikke til at få til at bide, men de var vel også mere optaget af deres parringsleg.

Sight fishing
Kort efter at solen havde forladt den synlige del af horisonten, så jeg en havørred springe. Den virkede til at være stor, men det var svært at bedømme, da det var ca. 100 meter længere nede ad kysten. Jeg vil gætte på, at det har været en 3-4 kilos fi sk. Sight fishing er nu en gang bedre end blind fishing, derfor bevægede jeg mig hen imod det sted, hvorfra den sprang. Blinket havde jeg udskiftet til et lille neongrønt fra Boss. Derudover påsatte jeg en glimmerrejeophænger. I andet kast langt ude, efter et lille spinstop, kom et monsterhug. Jeg fi k et kæmpe chok. Aldrig før har jeg mærket så voldsomt et ryk. Jeg tænkte et kort øjeblik, at jeg måske var kommet til at kroge en af de UV-fiskere, jeg tidligere havde talt med. Til min lettelse sprang en stor havørred fri af vandet (så slap jeg da for at skulle undskylde overfor en hidsig dykker).

Et bæst af en havørred
Til gengæld havde jeg en hidsig havørred at kæmpe mod. Jeg troede til at starte med, at der var tale om en fi re kilos fi sk. Men eftersom jeg fi k hevet bæstet tættere på land, kunne jeg godt se, at den var meget større. Den var fri af vandet fem til seks gange undervejs. Adrenalinen pumpede rundt i kroppen, og jeg kunne mærke, at jeg begyndte at dirre. Da jeg trak den ind mod bredden og prøvede at få den i nettet, kunne jeg se, at blinket havde sat sig fast langt ude i munden. Den tog endnu et vildt udløb, så hjulet skreg, og jeg var virkelig bange for, at jeg skulle miste den. Endelig kunne jeg mærke, at den var ved at blive træt, og da jeg fi k den helt ind til bredden, måtte jeg opgive nettet og bruge begge arme til at skubbe den i land.

Uvirkeligt virkelig
Jeg kunne slet ikke tro mine øjne. Aldrig før havde jeg set så stor en havørred (andet end på de vildeste billeder i Fiske Avisen). Jeg målte den til 84 cm og 7 kilo, og jeg må ærligt sige, at jeg var (og stadig er) i en tilstand af lykke. At forbedre sin personlige rekord med hele fem kilo, det havde jeg aldrig turde drømme om, da jeg denne aften kørte mod vandet. Men Djursland lader til at være et drømmeland. Et sted, hvor alt kan ske.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nyheder




Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader




Måske du har lyst til at læse